Environment

Extra Questions

Question 1: Environment is the _______ that surround any living organism

  1. Place
  2. People
  3. Things
  4. All of the above

Answer: (d) All of the above

Question 2: Landforms are found over the _____

  1. Continents
  2. Oceans
  3. Ocean Floors
  4. Both a and b

Answer: (a) Continents


Question 3: The human environment does not reveal the

  1. Activities among human beings
  2. Plants and animals that surround the human being
  3. Creations among human beings
  4. Interactions among human beings

Answer: (b) Plants and animals that surround the human being

Question 4: Land, water, air etc comprise the _____ environment

  1. Natural
  2. Human
  3. Man-made
  4. Artificial

Answer: (a) Natural


Question 5: Hydrosphere is _____

  1. Essential for all living organisms
  2. Not essential but is beneficial for all living organisms
  3. Essential for all non living things
  4. Both a and c

Answer: (a) Essential for all living organisms

Question 6: The thin layer of air that surrounds the earth is _____

  1. Hydrosphere
  2. Atmosphere
  3. Lithosphere
  4. Hemisphere

Answer: (b) Atmosphere


Question 7: The ______ holds the atmosphere around the earth.

  1. Atmospheric pressure
  2. Gravitational force of the earth
  3. Humidity
  4. Winds

Answer: (b) Gravitational force of the earth

Question 8: A thin layer of soil covers the ______

  1. Atmosphere
  2. Hydrosphere
  3. Lithosphere
  4. All of the above

Answer: (c) Lithosphere



Copyright © excellup 2014